Cool Kids Of Death - Cool Kids Of Death (2002)
Format Płyty: mp3 320 Kb/s

Okazuje się, że do powstania fajnej muzyki nie trzeba wielkich środków. Ba, brak tych środków owocuje ciekawymi rezultatami artystycznymi. Nagrywamy w domu, bez perkusji? Niech będzie automat, najlepiej taki ze stary, niemodny. Nie mamy efektów gitarowych i ściany Marshalli? Zostawiamy surowe brzmienie, brzęczenie strun nabierze nowego wymiaru. Wokalista pewnie też mógłby lepiej śpiewać, ale po co, nadrabia specyficznym stylem: coś w rodzaju recytacji, z jednej strony pulsującej emocjami, z drugiej jakby tłumionej, przez zęby. CKOD wyszła melodyjna mieszanka punk rocka, nowej fali i elektroniki zakorzenionej w latach osiemdziesiątych. Ten styl dominuje w piosenkach znanych z poprzedzających longplay małych płyt: Butelki z benzyną i kamienie, Dwadzieściakilka lat, Specjalnie dla TV. Równie ważne jak muzyka, są w ich twórczości teksty. Krzysztof Ostrowski jako autor wyskakuje ponad krajową średnią. Bezpretensjonalne formułowanie myśli, przewrotne metafory... I prowokacyjne poglądy. W relacjach damsko-męskich prezentuje się jako pełen nienawiści "skrzywdzony wrażliwiec". Konfrontacja ze współczesnym stylem życia budzi w nim buntownika. A obserwując funkcjonowanie społeczeństwa ma myśli zgoła anarchistyczne.

1. Cool kids of death
2. Butelki z benzyną i kamienie
3. Dwadzieścia kilka lat
4. Nie warto
5. Nielegalny
6. Niech wszystko spłonie
7. Kiedy już spaliłem wszystko
8. Generacja nic
9. Piosenki o miłości
10. Kręcimy się w kółko
11. Poezja jest nie dla mnie
12. Radio miłość
13. Specjalnie dla tv
14. Znam cię na pamięć
15. Uważaj

Aby pobrać album kliknij na opcję
która znajduje się poniżej.
Jeżeli pobrałes album i Ci się spodobał, wystaw jego recenzję, wpisujac się pod tym tematem.
Jeżeli masz jakis problem z albumem przedstaw go nam w odpowiednim dziale Problemy i Prosby.
Postaramy się pomóc..
Posty z problemami pod tematem z albumem będa karane ostrzeżeniem...
Użytkownik Andrzej_nas edytował ten post 09 grudzień 2011 - 09:29
usunełem wygasłe linki

Logowanie »

Do góry